All I needed was a reminder


Opiskelun takia oon viimeaikoina stressannut ihan pieniäkin asioita. Tasapainottelu vapaa-ajan projektien ja koulujuttujen välillä on aiheuttanut sen, että oon joutunut skippaamaan pari luentoa, lykkäämään tehtävien palautusta ja jättämään välillä kaverit sekä perheen vähemmälle huomiolle. Niin paljon asioita, jotka on laittaneet mun pään pyörälle ja saanut mut välillä jopa inhoamaan hetkellisesti sitä mitä teen.

Eilen kuitenkin sain muistutuksen siitä, miksi niin rakastan sitä, mitä teen.  Mä pääsen tapaamaan kiinnostavia ihmisiä, kuulemaan tarinoita, näkemään paikkoja ja olemaan mukana ihan huipuissa jutuissa. Journalismin opiskelu ja toimittajan jutut on välillä stressaavia, mutta hei, mä tuun näkemään ja kokemaan tällä alalla vielä vaikka mitä!

Nimittäin eilen jouduttiin kahden muun kanssaopiskelijan kanssa vaihtamaan uutisvideon aihetta lennosta ja lähdettiin tekemään juttua niin, että vasta hetkeä ennen haastattelua tiedettiin, mitä tulisimme kysymään haastateltavalta. Sain ensimmäisen englanninkielisen videohaastatteluni eräältä Tall Ship Racesin brittiläiseltä edustajalta.

Sen jälkeen lähdimme jokirantaan kuvaamaan kuvituskuvaa ja huomasimme erään purjelaivan kannella olevan paljon miehistöä huoltohommissa. Kysyimme heiltä, saisimmeko kuvata heidän työskentelyään ja saimme luvan, jonka jälkeen saimme kutsun tulla katsomaan, miltä laivassa näyttää. No mehän hypättiin kyytiin ja saimme henkilökohtaisen esittelyn sekä kuulimme hurjia meritarinoita kuunari Amazonen purjehduksilta! Kuulimme muunmuassa tarinoita nukkuvista valaista, pianonsoittajasta jäälautan päällä ja korkeista myrskyaalloista. Todella mielenkiintoista ja jotain ainutlaatuista! Kiitettyämme esittelystä saimme vielä kutsun tulla uudestaankin käymään laivan ollessa maissa vielä seuraavat kaksi viikkoa.

Ei sitä aamulla tietänyt, mihin sitä pääsee. Loppupäivästä päädyimme vielä toiselle juttukeikalle ja tapasimme ohimennen Madventuresista tutun Rikun. Luulin eilen aamulla ihan tosissani meneväni kuvaamaan uutisvideota korkeakoulujen yhteishakuun liittyen, mutta toisin kävi. Mä muistin pitäväni tästä alasta ihan älyttömästi, oli vain korkea aika tulla muistutetuksi.

Much love, Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakkaudesta ne pojatkin potkii

Moni varmasti muistaa sanonnan "rakkaudesta se hevonenkin potkii". Usein sitä on käytetty nuorille tytöille tai tyttölapsille, j...